Oszczędność kleju dzięki precyzji i wydajności

System nakładania kleju termotopliwego LabelStar M firmy Robatech optymalizuje etykietowanie owijania w systemie Canmatic firmy Krones. LabelStar M wykorzystuje różne głowice aplikacyjne z dedykowanymi pompami do wstępnego i końcowego klejenia. Pozwala to na oszczędność kleju i skraca czas przestojów związanych z konserwacją i czyszczeniem.

News-Krones-Canmatic

Robatech wyposaża systemy Canmatic firmy Krones w standardowy system klejenia. Jednak dla klienta z USA o specjalnych wymaganiach wymagane było indywidualne rozwiązanie. Klej miał być nakładany na puszki o niskim profilu szybko, precyzyjnie i w sposób oszczędzający zasoby. Doskonałym rozwiązaniem był system nakładania kleju na gorąco LabelStar M firmy Robatech: spiralna głowica natryskowa do wstępnego klejenia i głowica etykietująca do końcowego klejenia. Dzięki zastosowaniu dwóch niezależnych pomp na jednym urządzeniu topiącym, dwie głowice osiągają optymalne i niezależne od siebie rezultaty aplikacji.

Przeczytaj w raporcie magazynu Packaging World, w jaki sposób LabelStar M osiąga swoją precyzję i efektywność w procesie owijania etykiet.