1 rok green gluing

W maju 2019 roku grupa Robatech wypromowała swoją nową markę. Od tego czasu nowy branding „Green Gluing“ jeszcze lepiej uwidacznia filozofię tego rodzinnego przedsiębiorstwa ze Szwajcarii: harmoniczne połączenie ekonomicznego oraz ekologicznego myślenia i działania. W tym tygodniu trzy organizacje ochrony środowiska otrzymały datki przekazane w ramach akcji głosowania Green-Gluing.

News-1-Year-Green-Gluing

Dokładnie w rocznicę uruchomienia akcji Green Gluing kwota darowizny w wysokości 10 000 CHF została wypłacona w proporcjonalnych częściach dla organizacji ochrony środowiska Rainforest Alliance, Ocean Conservancy oraz Birdlife International. Spółka Robatech AG podkreśla w ten sposób swoje ogólne zaangażowanie w obszarze zrównoważonego rozwoju. Stoi za tym przekonanie, że każde, nawet najmniejsze działanie może mieć wpływ na środowisko naturalne. Dlatego pojęcie Green Gluing oznacza znacznie więcej, niż tylko zoptymalizowane procesy klejenia.